Kategori: Publikime

Kategori: Publikime

Udhërrëfyesi i praktikës klinike për abortin e sigurt
Image 11 Qershor, 2020 Publikime zNJBMyJz7D

Ky material është bazuar në procedurat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për abortin e sigurt. Botimi i këtij materiali është mundësuarnga UNFPA Albania. Udhërrëfyesi u miratua me nga Ministria Shëndetësisë me urdhër nr 491, datë 17/11/2015 Udhërrëfyesi i praktikës klinike për abortimin e sigurtë Download

Details
Unë vendos për veten
Image 11 Qershor, 2020 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Fletëpalosje informuese rreth metodave moderne kontraceptive. Kjofletëpalosje është hartuar nga QSHPZH dhe mbështetur nga UNFPA Albania ACPD fletepalosje “Unë vendos për veten” Download

Details
“Të rritet përkushtimi i komunitetit rom dhe egjiptian për tu dhënë zë nevojave të tyre”
Image 11 Qershor, 2020 Publikime zNJBMyJz7D

Revista Elektronike në kuadër të projektit “Të rritet përkushtimi i komunitetit rom dhe egjiptian për t’u dhënë zë nevojave të tyre” Këto materiale janë pjese e projektit qe mbështetet financiarisht nga Programi i Granteve te Vogla i Komisionit per Demokraci i Ambasadës se SH.B.A.-se ne Tirane Se bashku mund t’ia dalim Tirana Download Broshure “Se

Details
Broshurë informative mbi Kontracepsionin
Image 11 Qershor, 2020 Publikime zNJBMyJz7D

Dëshironi të dini se cila metodë moderne kontraceptive ju përshtatet? Kjo broshurë e përgatitur nga QSHPZH përmban gjithë informacionin e nevojshëm. Broshure informative mbi kontracepsionin Download

Details
BASHKOHUNI ME NE! T’I JAPIM FUND DHUNËS NDAJ GRAVE E VAJZAVE!
Image 10 Qershor, 2020 Blogu,Publikime,Te rejat zNJBMyJz7D

Materiale për dhunën me bazë gjinore- këto materiale përmbajnë informacione rreth dhunës më bazë gjinore, kuadrit ligjor dhe shërbimet që mund të marri një grua/vajze e dhunuar. Fletepalosje “Kunder dhunes” Download Fletepalosje “Une zgjedh te jetoj pa dhune Download

Details
Edukimi fiziko-seksual dhe inteligjenca emocionale-seksuale
Image 10 Qershor, 2020 Publikime zNJBMyJz7D

Paketë përmbledhëse e lidhur me edukimin seksual të të rinjve është hartuar bazuar në dy module:“Gjithcka në një” dhe “Një Vullnetar mund të bëjë gjithcka” publikuar nga Federata Ndëkombëtare e Planifikimit Familjar (IPPF) Edukimi-fiziko-seksual-dhe-inteligjenca-emocionale-seksuale Download

Details
Fletpalosje “Unë zgjedh TË JETOJ PA DHUNË”
Image 10 Qershor, 2020 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Eliminimi i dhunës ndaj grave përfshin fuqizimin e tyre për të avokuar për të drejtat e tyre,për të marrë vendime për jetën e tyre, si dhe për të marrë pjesë në jetën e komuniteteve të tyre. Fletepalosje “Unë zgjedh TË JETOJ PA DHUNË” Download

Details
Fletëpalosje informuese rreth Kancerit të qafës së mitrës
Image 10 Qershor, 2020 Publikime zNJBMyJz7D

Kjo fletëpalosje është përgatitur nga QSHPZH për ti ardhur në ndihmë të gjitha grave dhe vajzave si dhe të ndajë për to shërbimet që ofrojnë klinikat e QSHPZH-së. Fletepalosje informuse..Download

Details
Fletëpalosje “Dhuna mes bashkëmoshatarëve-Bullizmi”
Image 10 Qershor, 2020 Publikime zNJBMyJz7D

Kjo fletëpalosje është hartuar për ti ardhur në ndihmë të rinjve për të kuptuar dhe marrë masa për fenomenin e bullizmit më tyre në mjediset shkollore. Kjo fletëpalosje është prodhuar nga Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin me mbështetjen e IPPF EN. ACPD fletepalosje bullizmi nentor 17 Download

Details
Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (Axhenda 2030)
Image 10 Qershor, 2020 Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin në kuadër të arritjes së 17 Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm ka përgatitur disa materiale informuese Axhenda 2030 Objektivat e zhvillimit te qendrueshem Download Ojektivat e Zhvillimit te Qendrueshem Fletepalosja Download Axhenda-Post-2015 Download

Details