Kategori: Publikime

Kategori: Publikime

Aktivitet sensibilizues në kuadër të fushatës për vaksinën e HPV nga Grupi Parlamentar Vullnetar për Popullsinë dhe Zhvillimin
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin së bashku me Grupin Vullnetar Parlamentar per Popullsinë dhe Zhvillimin, organizoi ditën e djeshme në Durrës, aktivitetin sensibilizues në kuadër të fushatës për vaksinën e HPV në ambientet e shkollës artistike “Jan Kukuzeli”. Tashmë vaksina për HPV ofrohet falas në Shqipëri, në çdo qendër shëndetësore për vajzat nga 13-20

Details
Aktivitet për Javën Europiane të Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Në kuadër të Javës Europiane e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës, Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin në bashkëpunim me Qendrën “Tek Ura” ofroi testime Pap-Testi dhe shërbime gjinekologjike për vajzat dhe gratë e komunitetit. Testimi për Kancerit të Qafës së Mitrës shpëton jetë!Ai duhet përsëritur në mënyrë periodike!Mëso, Parandalo, Kontrollo!Rezervo vizitën tënde

Details
Mbledhje ‘Grupi Parlamentar Vullnetar për Popullsinë dhe Zhvillimin’ – 25 Janar 2024
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Grupi Vullnetar Parlamentar për Popullsinë dhe Zhvillimin zhvilloi takimin e rradhës në datë 25 Janar në ambientet e Kuvendit të Shqipërisë. Në takim u diskutuan prioritet dhe sfidat për vitin 2024, në përputhje me planin e punës të Kuvendit të Shqipërisë. Anëtarët e grupit diskutuan dhe miratuan kalendarin e punës për vitin 2024, duke theksuar

Details
Java Europiane e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Në kalendarin e datave të vitit 2024 java e tretë e këtij muaji, 15-21 Janar, është konsideruar si Java Europiane e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës.Në rang global, Kanceri i Qafës së Mitrës mban vendin e katërt për tipin e kancerit të hasur më shpesh te gratë me 604 000 raste të reja

Details
Mbledhja e Këshillit Kombëtar të Barazisë Gjinore – 18 Dhjetor 2023
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Në kuadër të 16 ditëve të aktivizimit kundër dhunës ndaj grave, në datë 18 Dhjetor 2023, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale mblodhi Këshillin Kombëtar të Barazisë Gjinore, ku Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin u thërrit në rolin e vëshguesit. Me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të ministrive, përfaqësuesve të Këshillit Kombëtar të Barazisë Gjinore dhe

Details
Takim me gazetarë mbi prezantimin dhe diskutimin e ‘Raportit mbi Monitorimin e Medias Elektronike për Çështje të Shëndetit Riprodhues
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin organizoi një takim me gazetarë të mirënjohur të fushës, për të prezantuar dhe diskutuar gjetjet e nxjerra nga Raporti mbi Monitorimin e Medias Elektronike për Çështje të Shëndetit Riprodhues, mbështetur nga UNFPA. Gjithashtu në shenjë falenderimi u shpërndanë Certifikata mirënjohje për të vlerësuar kontributin e të ftuarve në raportimin

Details
Seminar në kuadër të ‘Zhvillimi i kapaciteteve mbi PSV-të të dhunës me bazë gjinore për shëndetin, kujdesin social dhe Mekanizmat e Koordinuar të Referimit të Njësive Vendore Qëndrore
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

QSHPZH me mbështetjen e UNFPA-së, në kuadër të programit “Zhvillimi i Kapaciteteve mbi PSV-të të dhunës me bazë gjinore për shëndetin, kujdesin social dhe Mekanizmat e Koordinuar të Referimit të njësive vendore qendrore” organizoi tre seminare për të bërë një analizë të shpejtë të situatës, praktikave të mira, sfidave dhe nevoja për mbështetje të mëtejshme

Details
Tryezë diskutimi në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Gjatë Dhjetorit, 2023 në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u zhvillua tryeza e diskutimit për prezantimin e gjetjeve dhe rekomandimeve për implementimin e Dokumentit Politik për Moshimin dhe Planin e Veprimit 2020-2024. Takimi u hap nga zëvendës Ministrja e Shëndetësisë znj. Denada Seferi. Në vijim u prezantua monitorimi i planit të veprimit nga dy

Details
Vizitë në Qendrën Ditore të të Moshuarve nga Kryetari i Bashkisë Vlorë, z. Ermal Dredha.
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Falenderojmë Kryetarin e Bashkisë Vlorë, z. Ermal Dredha për vizitën dhe kontributin e tij në Qendrën Ditore të të Moshuarve.Kjo qendër është ngritur nga ACPD në bashkëpunim me Bashkinë Vlorë, me financimin dhe mbështetjen e vazhdueshme të UNFPA.

Details
Mbledhje e grupit të punës për platformën ViC – Universiteti i Elbasanit
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Në datën 19 Dhjetor ACPD, me mbështetjen e UNFPA, organizoi mbledhjen e grupit të punës për platfromën ViC në ambientet e Universitetit të Elbasanit.Pjesëmarrës në këtë takim ishin Zv/ Rektoria, përfaqësuesja e Departamentit të FSHMT, IT e Universitetit të Elbasanit, Përfaqësues nga UNFPA dhe ACPD. 🖋️Ky takim synoi përcaktimin e hapave të mëtejshëm që duhet

Details