Kategori: Blogu

Kategori: Blogu

TRYEZË DISKUTIMI,“SHËRBIMET E INTEGRUARA PËR MOSHËN E TRETË. EKSPERIENCA “SUKTH/BASHKIA DURRËS”
Image 13 Korrik, 2023 Blogu,Kreu,Publikime zNJBMyJz7D

Në datën 12 Korrik 2023, Qendra Shqiptare për Popullësinë dhe Zhvillimin organizoi Tryezën e Diskutimit, “Shërbimet e Integruara për Moshën e Tretë. Eksperienca “Sukth/Bashkia Durrës” Kjo tryezë u realizua me mbështetjen teknike dhe financiare të UNFPA dhe ILO, në kuadër të ‘Askush Të Mos Mbetet Pas’, një Program i Përbashkët i Kombeve të Bashkuara që

Details
WORKSHOP ME ANËTARET DHE ANËTARËT E EKIPT TEKNIK NDËRDISIPLINAR (ETN) TË MEKANIZMIT TË KOORDINUAR TË REFERIMIT (MKR) TË BASHKIVE POGRADEC, VLORË DHE SHKODËR
Image 4 Korrik, 2023 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Qëndra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin si organizatë partnere zbatuese e UNFPA Shqipëri, në bashkëpunim me Bashkinë Pogradec,Vlorë dhe Shkodër dhe me mbështetjen e UNFPA, kanë zhvilluar me sukses workshop-et me anëtaret dhe anëtarët e ekipt teknik ndërdisiplinar të mekanizmit të koordinuar të referimit të bashkive Pogradec,Vlorë dhe Shkodër Në këtë workshop ndër të tjera

Details
“PREZANTIMI DHE RRITJA E KAPACITETEVE PËR PËRDORIMIN E SISTEMIT FLAMUR”
Image 8 Qershor, 2023 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin me mbështetjen e IPPF-it në kuadër të projektit “Flag System” përmbylli me sukses ciklin e trajnimeve me personelin arsimor në qytetin e Korcës dhe në institucionet arsimore të zonave rurale nga qyteti i Elbasanit dhe i Durrësit, “Flag System” është krijuar nga Qendra Flamandre e Ekspertizës për Shëndetin Seksual

Details
Videomesazh “Gëzuar 8 Marsin”
Image 8 Mars, 2023 Blogu,Publikime,Te rejat zNJBMyJz7D

Me këtë videomesazh, në këtë ditë të vecantë për gratë dhe vajzat, ACPD ju uron Gëzuar 8 Marsin!🌺💐🌷

Details
FUQIZIMI I PËRGJIGJES SË SHËRBIMEVE TË KUJDESIT SHOQËROR NDAJ DHUNËS NË FAMILJE E DHUNËS ME BAZË GJINORE
Image 19 Dhjetor, 2022 Blogu,Qendra Aulona,Qendra Rinore “PO”,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH) me mbështetjen e Fondit për Popullsinë të Kombeve të Bashkuara (UNFPA) dhe në partneritet me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale në njësitë administrative Vlorë, Tiranë dhe Durrës përfunduan ciklin e trajnimeve dy-ditore “Fuqizimi i përgjigjes së sektorit shërbimeve të kujdesit shoqëror ndaj dhunës në familje e dhunës

Details
Trajnimi i mjekëve amerikanë për hemorragjinë pas lindjes dhe pre/eklampsinë në Shqipëri theksojnë punën në grup
Image 19 Dhjetor, 2022 Blogu,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Në bashkëpunim me Qendrën Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH), Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, LDS Charities dhe UNFPA Albania përfshinë për vitin 2022 dy programe të përgatitura për të trajnuar ekipe mjekësh, mamish dhe infermierësh që kishin si synim përmirësimin e aftësive për njohjen dhe administrimin i dy situatave me më shumë rrezik

Details
Rëndësia e regjistrit kombëtar për depistimin e kancerit të qafës së mitrës
Image 16 Dhjetor, 2022 Blogu,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Në 2 dhjetor 2022, Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH) zhvilloi seminarin “Rëndësia e Regjistrit Kombëtar për Depistimin e Kancerit të Qafës së mitrës”. Pjesëmarrës në këtë takim ishin mjekë obstetër-gjinekologë, drejtorë materniteti, ekspertë të shëndetit publik, përfaqësues nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe UNFPA Shqipëri. Diskutimet në këtë takim theksuan rolin

Details
“THUAJA VETES” – Mesazh i fortë informues dhe edukues për shëndetin riprodhues të të rinjve
Image 13 Dhjetor, 2022 Blogu,IPPF,Qendra Rinore “PO”,Te rejat Durim Tabaku

Ky aktivitet, i cili u zhvillua në datën 8 dhjetor, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, bëri së bashku mbi 30 të rinj nga Tirana, Vlora dhe Shkodra. Ai u hap me një shfaqje teatrale, e cila përcolli mesazhe të forta për edukimin seksual gjithëpërfshirës, aksesin e të rinjve në informacion dhe shërbime të

Details
16 Ditët e Aktivizmit – Video Mesazh nga Dr. Elona Hoxha Gjebrea
Image 12 Dhjetor, 2022 Blogu,Qendra Aulona,Qendra Rinore “PO”,Qendra Trokitja,Te rejat Durim Tabaku

Përshëndetje, Unë jam Dr. Elona Hoxha, Drejtore Ekzekutive e Qendrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, një organizatë jo-qeveritare dhe jo-fitimprurëse, e themeluar si një organizatë vullnetare. Qendra jonë punon për përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenies së njerëzve, veçanërisht shtresave të margjinalizuara dhe në nevojë. 16 Ditët e Aktivizmit synojnë t’i japin fund dhunës ndaj grave

Details
QSHPZH – Testim dhe këshillim falas për HIV
Image 1 Dhjetor, 2022 Blogu,IPPF,Publikime,Qendra Rinore “PO”,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

QSHPZH ofron shërbimet e testimit dhe këshillimit për HIV falas duke ruajtur anonimatin dhe konfidencialitetin. Ju mirëpresim në qendrën tonë për informacion, testim dhe mbështetje! Për më shumë informacione telefononi në numrat: Cel: 355 68 313 4081 / + 355 4 2251 475 Ose lexoni këto botime për të rinj Keni dëshirë të testoheni për

Details