POSTIMET MË TË FUNDIT

Tryeze Diskutimi: Prezantimi i Raportit të Buxhetimit të përgjigjshëm gjinor”
Image 27 Maj, 2024 Publikime Durim Tabaku

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin në kuadër të projektit “Financimi i qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër-Buxhetimi i përgjigjshëm gjinor për të trajtuar situatat e krizave dhe emergjencat”, më datë 27 Maj 2024 zhvilloi Tryezën e Diskutimit në sallën e Këshillit Bashkiak, Shkodër. Të pranishëm në takim ishin nën/kryetarja e Bashkisë Znj. Teuta Qyteza, Znj.Elona Hoxha

Details
Seminari Rajonal “TRUPI YNË NUK ËSHTË NJË TABU”
Image 20 Maj, 2024 Te rejat Durim Tabaku

Seminari Rajonal “TRUPI YNË NUK ËSHTË NJË TABU” mblodhi Shqipërinë dhe shtetet e saj fqinje:Kosovën  Maqedoninë e Veriut, dhe Malin i Zi për të trajtuar çështjet e higjienës menstruale dhe çështjet ligjore në lidhje me këtë temë. Me mbështetjen e Ambasadave Franceze dhe organizatave lokale, ky aktivitet shërbeu për të shkëmbyer njohuri, rishikuar progresin, zhvilluar

Details
Fushata “OUR BODIES ARE NOT TABBO”
Image 21 Mars, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

“OUR BODIES ARE NOT TABBO” është fushata që bëri bashkë Qendrën Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, Ambasadën Franceze dhe Youth Voice Network.Kjo fushatë ka në fokus shëndetin menstrual dhe barrën financiare të produkteve menstruale për gratë dhe vajzat.Në ditën ndërkombëtare të gruas, 8 Mars, pranë një supermarketi ambasadorja Franceze në Shqipëri, znj. Catherine Suard realizoi

Details
Takim me gazetarë për diskutimin e çështjeve që lidhen me shëndetin riprodhues, të rinjtë dhe grupet vulnerabël.
Image 21 Mars, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (ACPD) ishte pjesë e aktiveteve të zhvilluara në bashkëpunim me Grupin Vullnetar Parlamentar për Popullsinë dhe Zhvillimin. Patëm një bisedë të hapur dhe miqesore me nxënëset e shkollës “Andon Xoxa” në qytetin e Fierit, mbi ndërgjegjësimin në lidhje me vaksinën HPV dhe informimin e mëtejshëm për rëndësinë dhe vlerën

Details
Aktivitet sensibilizues në kuadër të fushatës për vaksinën e HPV nga Grupi Parlamentar Vullnetar për Popullsinë dhe Zhvillimin
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin së bashku me Grupin Vullnetar Parlamentar per Popullsinë dhe Zhvillimin, organizoi ditën e djeshme në Durrës, aktivitetin sensibilizues në kuadër të fushatës për vaksinën e HPV në ambientet e shkollës artistike “Jan Kukuzeli”. Tashmë vaksina për HPV ofrohet falas në Shqipëri, në çdo qendër shëndetësore për vajzat nga 13-20

Details
Aktivitet për Javën Europiane të Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Në kuadër të Javës Europiane e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës, Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin në bashkëpunim me Qendrën “Tek Ura” ofroi testime Pap-Testi dhe shërbime gjinekologjike për vajzat dhe gratë e komunitetit. Testimi për Kancerit të Qafës së Mitrës shpëton jetë!Ai duhet përsëritur në mënyrë periodike!Mëso, Parandalo, Kontrollo!Rezervo vizitën tënde

Details
Mbledhje ‘Grupi Parlamentar Vullnetar për Popullsinë dhe Zhvillimin’ – 25 Janar 2024
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Grupi Vullnetar Parlamentar për Popullsinë dhe Zhvillimin zhvilloi takimin e rradhës në datë 25 Janar në ambientet e Kuvendit të Shqipërisë. Në takim u diskutuan prioritet dhe sfidat për vitin 2024, në përputhje me planin e punës të Kuvendit të Shqipërisë. Anëtarët e grupit diskutuan dhe miratuan kalendarin e punës për vitin 2024, duke theksuar

Details
Java Europiane e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Në kalendarin e datave të vitit 2024 java e tretë e këtij muaji, 15-21 Janar, është konsideruar si Java Europiane e Parandalimit të Kancerit të Qafës së Mitrës.Në rang global, Kanceri i Qafës së Mitrës mban vendin e katërt për tipin e kancerit të hasur më shpesh te gratë me 604 000 raste të reja

Details
Mbledhja e Këshillit Kombëtar të Barazisë Gjinore – 18 Dhjetor 2023
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Në kuadër të 16 ditëve të aktivizimit kundër dhunës ndaj grave, në datë 18 Dhjetor 2023, Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale mblodhi Këshillin Kombëtar të Barazisë Gjinore, ku Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin u thërrit në rolin e vëshguesit. Me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të ministrive, përfaqësuesve të Këshillit Kombëtar të Barazisë Gjinore dhe

Details