• TRYEZË DISKUTIMI,“SHËRBIMET E INTEGRUARA PËR MOSHËN E TRETË. EKSPERIENCA “SUKTH/BASHKIA DURRËS”
  TRYEZË DISKUTIMI,“SHËRBIMET E INTEGRUARA PËR MOSHËN E TRETË. EKSPERIENCA “SUKTH/BASHKIA DURRËS”

Platforma “Të Sigurt nga Dhuna me Bazë Gjinore Seksuale”

Kliko tek PLATFORMA Platforma “Të Sigurt nga Dhuna me Bazë Gjinore Seksuale” është zhvilluar për ti mundësuar të rinjve, mësuesve, prindërve dhe anëtarëve të komunitetit aksesin në informacione dhe njohurtë lidhur me edukimin seksual gjithpërfshirës (ESGj) dhe dhunën me bazë gjinore seksuale (DhBGjS). Kjo platfromë është dizenjuar bazuar në manualin e azhurnuar për Dhunën me bazë Gjinore dhe Seskuale që Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin ka përshtatur nga Fedearata Ndërkombëtare e Planifikimit Familjar (IPPF). Materiali i strukturuar në 6 seksione kosniston në një ndërthurje të informacionit teorik me ushtrime praktike, në fund të secilit pjesëmarrësit do të pajisen me një çertifikatë pjesëmarrje me vlerësimin përkatës. Kjo paketë është hartuar për trajnerë me përvojë, edukatorë të edukimit seksual, aktivistë të OJF-ve, punëtorë të rinj dhe profesionistë të tjerë që punojnë me të rinj në rrezik përjashtimi social, siç janë të rinjtë LGBTIQ+, romët dhe të rinjtë në rrezik të diskriminimit gjinor. Personi i cili ka përfunduar kursin nuk është një edukator por dikush që ka përmirësuar kapacitetet lidhur me dhunën me bazë gjinore seksuale (DhBGjS), që ka përvojë në zbatimin e edukimit seksual gjithëpërfshirës, evidentimin dhe trajtimin e dhunës dhe abuzimit dhe garanton referim të përshtatshme ku të rinjtë mund të marrin mbështetje, nëse kanë nevojë.

QENDRAT TONA

PUBLIKIMET TONA

MBULIMI UNIVERSAL SHËNDETËSOR DHE SHËNDETI SEKSUAL DHE RIPRODHUES

Posteri Mbulimi Universal Shëndetësor dhe Shëndeti Seksual dhe Riprodhues është krijuar për të përshkruar kontekstin kombëtar në lidhje me Read More

ATLASI I POLITIKAVE TË PARANDALIMIT TË KANCERIT TË QAFËS SË MITRËS

Atlasi i politikave të parandalimit të kancerit të qafës së mitrës krahason politikat e shteteve evropiane për parandalimin e kancerit të qafës së mitrës Read More

ANKETA E PARTNERËVE TË IPPF RRJETI EUROPIAN

Anketa e Partnerëve të IPPF Rrjeti Europian: Legjislacioni i Abortit dhe Zbatimi i tij në Evropë dhe Azinë Qendrore” shikon legjislacionin përkatës në 42 vende, por në mënyrë thelbësore ai Read More

Publikim gjithëpërfshirës për shëndetin seksual dhe riprodhues dhe të drejtat

Raporti është një përmbledhje koherente e situatave të 14 vendeve në lidhje me abortin, kontracepsionin, Read More

POSTIMET MË TË FUNDIT

 • Seminari Rajonal “TRUPI YNË NUK ËSHTË NJË TABU”
  20 Maj, 2024 / Komentet te Seminari Rajonal “TRUPI YNË NUK ËSHTË NJË TABU” Janë të Mbyllura / Te rejat Seminari Rajonal "TRUPI YNË NUK ËSHTË NJË TABU" mblodhi Shqipërinë dhe shtetet e saj fqinje:Kosovën  Maqedoninë e Veriut, dhe Malin i Zi për të trajtuar çështjet e higjienës menstruale dhe çështjet ligjore në lidhje me këtë temë. Me mbështetjen e Ambasadave Franceze dhe organizatave lokale, ky aktivitet shërbeu për të shkëmbyer njohuri, rishikuar progresin, zhvilluar

  Details
 • Financimi i Qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër-Përdorimi i Buxhetimit të Përgjithshëm Gjinor për të trajtuar Situatat e Krizave dhe Emergjencat.
  1 Shtator, 2023 / Komentet te Financimi i Qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër-Përdorimi i Buxhetimit të Përgjithshëm Gjinor për të trajtuar Situatat e Krizave dhe Emergjencat. Janë të Mbyllura / Te rejat Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin do të zhvillojë projektin me titull: “Financimi i Qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër-Përdorimi i Buxhetimit të Përgjithshëm Gjinor për të trajtuar Situatat e Krizave dhe Emergjencat.”Qëllimi kryesor është të vlerësojë në mënyrë të drejtë dhe të barabartë ndikimin e buxhetimit tek grate dhe vajzat dhe të promovojë financimin e qëndrueshëm

  Details
 • Videomesazh “Gëzuar 8 Marsin”
  8 Mars, 2023 / Komentet te Videomesazh “Gëzuar 8 Marsin” Janë të Mbyllura / Blogu,Publikime,Te rejat Me këtë videomesazh, në këtë ditë të vecantë për gratë dhe vajzat, ACPD ju uron Gëzuar 8 Marsin!🌺💐🌷 https://www.youtube.com/watch?v=1aVmLes__bA
 • FUQIZIMI I PËRGJIGJES SË SHËRBIMEVE TË KUJDESIT SHOQËROR NDAJ DHUNËS NË FAMILJE E DHUNËS ME BAZË GJINORE
  19 Dhjetor, 2022 / Komentet te FUQIZIMI I PËRGJIGJES SË SHËRBIMEVE TË KUJDESIT SHOQËROR NDAJ DHUNËS NË FAMILJE E DHUNËS ME BAZË GJINORE Janë të Mbyllura / Blogu,Qendra Aulona,Qendra Rinore “PO”,Te rejat,UNFPA Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH) me mbështetjen e Fondit për Popullsinë të Kombeve të Bashkuara (UNFPA) dhe në partneritet me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale në njësitë administrative Vlorë, Tiranë dhe Durrës përfunduan ciklin e trajnimeve dy-ditore “Fuqizimi i përgjigjes së sektorit shërbimeve të kujdesit shoqëror ndaj dhunës në familje e dhunës

  Details
 • Trajnimi i mjekëve amerikanë për hemorragjinë pas lindjes dhe pre/eklampsinë në Shqipëri theksojnë punën në grup
  19 Dhjetor, 2022 / Komentet te Trajnimi i mjekëve amerikanë për hemorragjinë pas lindjes dhe pre/eklampsinë në Shqipëri theksojnë punën në grup Janë të Mbyllura / Blogu,Te rejat,UNFPA Në bashkëpunim me Qendrën Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH), Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, LDS Charities dhe UNFPA Albania përfshinë për vitin 2022 dy programe të përgatitura për të trajnuar ekipe mjekësh, mamish dhe infermierësh që kishin si synim përmirësimin e aftësive për njohjen dhe administrimin i dy situatave me më shumë rrezik

  Details
 • Rëndësia e regjistrit kombëtar për depistimin e kancerit të qafës së mitrës
  16 Dhjetor, 2022 / Komentet te Rëndësia e regjistrit kombëtar për depistimin e kancerit të qafës së mitrës Janë të Mbyllura / Blogu,Te rejat,UNFPA Në 2 dhjetor 2022, Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH) zhvilloi seminarin “Rëndësia e Regjistrit Kombëtar për Depistimin e Kancerit të Qafës së mitrës”. Pjesëmarrës në këtë takim ishin mjekë obstetër-gjinekologë, drejtorë materniteti, ekspertë të shëndetit publik, përfaqësues nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe UNFPA Shqipëri. Diskutimet në këtë takim theksuan rolin

  Details
Click for more

OUR PARTNERS / PARTNERËT TANË