Autor: Durim Tabaku

Autor: Durim Tabaku

Përgjegjësitë e përbashkëta për realizimin e Planit Kombëtar të Veprimit mbi Moshimin 2020-2024
Image 18 Nëntor, 2022 Blogu,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Vijojnë trajnimet me mbështetjen e Fondit për Popullsinë të Kombeve të Bashkuara (UNFPA), dhe në partneritet me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale në njësitë administrative Tiranë dhe Durrës. Nëpërmjet zbatimit të këtij Plani synojmë të arrijmë sigurimin e rritjes me një vit shtesë të jetëgjatësisë së shëndetshme në Shqipëri, përgjysmimin e varfërisë te personat

Details
“Hackathon”, projekt i ri i për të rinjtë nga QSHPZH
Image 17 Nëntor, 2022 Blogu,Te rejat Durim Tabaku

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH – ACPD) me mbështetjen e Tirana European Youth Capital ‘22, Kongresit Rinor Kombëtar, dhe Bashkisë së Tiranës ka zhvilluar sot trajnimin e parë dy-ditor online. Ky trajnim u mentorua nga ekspertë italianë, Andrea Alfieri, Alberto Giusti, Alberto Briatico, Giulia Sironi, dhe Livia Caruso, ku u gërshetuan sesione informuese

Details
Forcimi i marrëdhënieve të QSHPZH-së me YSAFE
Image 10 Nëntor, 2022 Blogu,IPPF,Qendra Rinore “PO”,Te rejat Durim Tabaku

Vizitë e përfaqësueses së IPPF në zyrat e QSHPZH-së Sot  patëm diskutime shumë konstruktive në zyrat tona me përfaqësuesen e  YSAFE-it, Alice Brito, përfaqësuese e Associação para o Planeamento Familiar (APF), Shoqata Anëtare e Federatës Ndërkombëtare të Planifikimit Familjar (IPPF). Në këtë takim ishin të pranishëm, Drejtorja Ekzekutive e Qendrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin

Details
Gazetarët, informimi dhe bashkëpunimi për shëndetin seksual dhe riprodhues
Image 8 Nëntor, 2022 Blogu,IPPF,Publikime,Te rejat Durim Tabaku

Në datën 7 Nëntor 2022 u zhvillua workshopi me praninë e 10 gazetarëve në sallën COD në Kryeministri me qëllim prezantimin gjetjeve të studimit “Qasja e të rinjve në informacion, edukim dhe kujdes ndaj shëndetit seksual dhe riprodhues në Shqipëri gjatë pandemisë së Covid-19.” Ky workshop kishte si qëllim edhe rritjen e ndërgjegjësimit në të

Details
Advokacia për Shëndetin Seksual e Riprodhues tek të Rinjtë
Image 21 Tetor, 2022 Blogu,IPPF,Qendra Rinore “PO”,Te rejat Durim Tabaku

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH) zhvilloi në datat 19 dhe 20 Tetor 2022, në mjediset e Qendrës “Po” trajnimin “Advokacia për Shëndetin Seksual e Riprodhues tek të rinjtë”, me pjesëmarrjen e 15 të rinjve. Ky trajnim pati si qëllim njohjen e të rinjve me konceptet kryesore të shëndetit seksual dhe riprodhues dhe aftësimin

Details
Sërish për temën e migrimit të të rinjve shqiptarë
Image 7 Tetor, 2022 Blogu,Te rejat Durim Tabaku

Të enjten në emisionin “Breaking Top News” të TV Top Channel Albania ishte e ftuar Dr. Elona Gjebrea Hoxha, Drejtoresha Ekzekutive e Qendrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, për të diskutuar për temën “Përse ikin shqiptarët?” Së bashku me panelistët e tjerë në cilësinë e ekspertëve, Dr. Gjebrea bëri një përshkrim të shkurtër të motiveve

Details
Jemi ende në kohë të frenojmë largimin e pakontrolluar të të rinjve
Image 29 Shtator, 2022 Blogu,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Drejtoresha Ekzekutive e Qendrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, Dr. Elona Gjebrea Hoxha, mori pjesë në një bisedë televizive në Emisionin “Now me Erla Mëhillin – Demokraci mbi gomone” në televizionin EuroNews Albania. Dr. Gjebrea bëri një panoramë të problematikave që lidhen me lëvizjen e lirë, largimin e të rinjve, veçanërisht ata të edukuar dhe

Details
12 Ambasadorë të DNJ të vendeve evropiane mbështesin të drejtën për abort
Image 29 Shtator, 2022 Blogu,IPPF,Te rejat Durim Tabaku

Ka ardhur vërtetë koha për të përmbushur të drejtat e barabarta të grave dhe vajzave kudo dhe për të siguruar akses në kujdesin e sigurt dhe ligjor për abortin! Qendra Shqiptare për Popullsinë dh Zhvillimin mirëpret deklaratën e fuqishme të 12 Ambasadorëve Evropianë për të Drejtat e Njeriut dhe Barazinë Gjinore në Ditën Ndërkombëtare të

Details
Dita Botërore e Kontracepsionit
Image 26 Shtator, 2022 Blogu,IPPF,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

26 shtator Dita Botërore e Kontracepsionit mbahet çdo vit më 26 shtator. Fushata vjetore mbarëbotërore përqendrohet rreth një vizioni shtatzënia është liria për të zgjedhur. Organizuar për herë të parë në vitin 2007, misioni i kësaj dite është të rrisë ndërgjegjësimin për kontracepsionin dhe t’u mundësojë të rinjve të bëjnë zgjedhje të informuara për shëndetin

Details
Trupi im, e drejta ime
Image 12 Shtator, 2022 Blogu,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Në Ditën Botërore të Shëndetit Seksual (#WorldSexualHealthDay), Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin i bashkohet UNFPA/Shqipëri dhe UN Women në fushatën “Trupi im, e Drejta ime”. Kjo fushatë që tashmë ka mbërritur edhe në vendin tonë është një nismë e re arti, që synon të rrisë ndërgjegjësimin për lirinë e zgjedhjes, barazinë gjinore, dhunën me

Details