POSTIMET MË TË FUNDIT

Monitorimi i takimeve për këshillimin me publikun për diskutimin e Projektbuxhetit 2023 dhe programit Buxhetor afatmesëm 2024-2026, të Bashkisë Shkodër.
Image 11 Tetor, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin në kuadër të projektit “Financimi i qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër-Buxhetimi i përgjigjshëm gjinor për të trajtuar situatat e krizave dhe emergjencat” nisi monitorimet e takimeve me komunitetin për realizimin e buxhetimit me pjesëmarrje në Bashkinë Shkodër. Takimet u mbajtën më 10 Tetor 2023 pranë Njësisë Administrative Rrethina, Pult, Shalë

Details
1 Tetori, dita Botërore e të Moshuarve
6 Tetor, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

ACPD ishte pjesëmarrëse ne seancën dëgjimore, e cila u zhvillua nga Komisioni për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, me rastin e 1 Tetorit, ditës Botërore të të Moshuarve. Dy anëtare te stafit te ACPD, ishin pjesëmarrëse, duke ngritur zërin për situatën e te moshuarve ne vend, duke u bazuar ne eksperiencën e fituar prej projektit

Details
Ndihma Juridike Parësore
26 Shtator, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Cfarë është ndihma juridike parësore? Forma e parë e ndihmës ligjore apo ndryshe Ndihma Juridike Parësore, është ai lloj shërbimi ligjor i cili ofrohet për mosmarrëveshjet që mund të zgjidhen pa qenë e nevojshme t’i drejtohesh gjykatës. Bazuar në ligjin Nr. 111/2017 “Për Ndihmën Juridike të Garantuar nga Shteti“ me Ndihmë juridike parësore” do të kuptojmë :

Details
Financimi i Qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër-Përdorimi i Buxhetimit të Përgjithshëm Gjinor për të trajtuar Situatat e Krizave dhe Emergjencat.
Image 1 Shtator, 2023 Te rejat zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin do të zhvillojë projektin me titull: “Financimi i Qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër-Përdorimi i Buxhetimit të Përgjithshëm Gjinor për të trajtuar Situatat e Krizave dhe Emergjencat.”Qëllimi kryesor është të vlerësojë në mënyrë të drejtë dhe të barabartë ndikimin e buxhetimit tek grate dhe vajzat dhe të promovojë financimin e qëndrueshëm

Details
Dita ndërkombëtare e të rinjve
Image 12 Gusht, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Në Shqipëri, ka të rinj të jashtëzakonshëm te cilët kërkojnë mënyra kreative për të sjelle një ndryshim pozitiv në shoqëri. Megjithatë, shumë prej tyre ndihen të pafuqishëm përballe drejtuesve te shtetit,  pasi të rinjtë trajtohen si një problem që duhet zgjidhur, dhe jo si pjesëmarrës aktivë në të ardhmen e vendit. Të rinjtë vazhdimisht janë

Details
Strategjia Kombëtare e Rinisë 2022-2029
Image 10 Gusht, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Strategjia Kombëtare për Rininë 2022-2029 do të jetë dokumenti ku do bazohen politikat për aktivizimin, përfshirjen dhe mbështetjen e të rinjve. Ky dokument do të synojë hartimin e politikave rinore kombëtare integruese, për adresimin e problemeve të ndryshme me të cilat përballen sot të rinjtë që lidhen me sfida si, përfshirja e tyre në proceset

Details
Qendra Ditore e të Moshuarve në Vlorë mirëpriti kryetarin e Bashkisë të qytetit të Vlorës Z. Ermal Dredha.
Image 10 Gusht, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Gjatë muajit Gusht, Qendra Ditore e të Moshuarve në Vlorë pati kënaqesinë të mirëpresë kryetarin e Bashkisë të qytetit të Vlorës Z. Ermal Dredha. Në Qendrën e të Moshuarve Z. Ermal Dredha pati mundësi të dëgjoje nga afër shqetësimet e moshës së tretë. Në këtë takim ndërgjegjësues e advokues morën pjesë të moshuar nga qyteti

Details
JOB VACANCY –FINANCE OFFICER ASSISTANT & EXECUTIVE ASSISTANT
Image 31 Korrik, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Position Title:  Finance Officer Assistant & Executive Assistant Organization: Albanian Center for Population and Development (ACPD) Location: Tirana, Albania Employment type: Full–time position Background: The Albanian Center for Population and Development (ACPD) is looking for Finance Officer Assistant & Executive Assistant with excellent administrative and analytical financial skills to join our team. He/she will be responsible for helping the finance manager with

Details
JOB VACANCY – PROJECT COORDINATOR 
Image 31 Korrik, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Position Title:  Project Coordinator Organization: Albanian Center for Population and Development (ACPD) Location: Tirana, Albania Employment type: Full–time position Background: The Albanian Center for Population and Development (ACPD) is seeking a Project Coordinator, who will be responsible for the coordination of different projects of ACPD. The Project Coordinator will be responsible for key aspects of the project’s implementation. She/He will be responsible

Details