Kategori: Publikime

Kategori: Publikime

WORKSHOP ME ANËTARET DHE ANËTARËT E EKIPT TEKNIK NDËRDISIPLINAR (ETN) TË MEKANIZMIT TË KOORDINUAR TË REFERIMIT (MKR) TË BASHKIVE POGRADEC, VLORË DHE SHKODËR
Image 4 Korrik, 2023 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Qëndra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin si organizatë partnere zbatuese e UNFPA Shqipëri, në bashkëpunim me Bashkinë Pogradec,Vlorë dhe Shkodër dhe me mbështetjen e UNFPA, kanë zhvilluar me sukses workshop-et me anëtaret dhe anëtarët e ekipt teknik ndërdisiplinar të mekanizmit të koordinuar të referimit të bashkive Pogradec,Vlorë dhe Shkodër Në këtë workshop ndër të tjera

Details
VEND VAKANT – ANETAR I BORDIT
15 Qershor, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Pozicioni:  Anëtarë Bordi Organizata: Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QShPZh) Vendndodhja: Tirane, Shqiperi Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QShPZh) hap thirrjen per vende vakante, respektivisht tre (3) Anëtarë Bordi, të cilët kanë përgjegjësinë maksimale në zbatimin dhe përmbushjen e detyrave dhe kompetencave të shprehura në nenin 10 të Statutit të Shoqatës QShPZh “Kompetencat dhe Detyrimet e

Details
“PREZANTIMI DHE RRITJA E KAPACITETEVE PËR PËRDORIMIN E SISTEMIT FLAMUR”
Image 8 Qershor, 2023 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin me mbështetjen e IPPF-it në kuadër të projektit “Flag System” përmbylli me sukses ciklin e trajnimeve me personelin arsimor në qytetin e Korcës dhe në institucionet arsimore të zonave rurale nga qyteti i Elbasanit dhe i Durrësit, “Flag System” është krijuar nga Qendra Flamandre e Ekspertizës për Shëndetin Seksual

Details
Videomesazh “Gëzuar 8 Marsin”
Image 8 Mars, 2023 Blogu,Publikime,Te rejat zNJBMyJz7D

Me këtë videomesazh, në këtë ditë të vecantë për gratë dhe vajzat, ACPD ju uron Gëzuar 8 Marsin!🌺💐🌷

Details
QSHPZH – Testim dhe këshillim falas për HIV
Image 1 Dhjetor, 2022 Blogu,IPPF,Publikime,Qendra Rinore “PO”,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

QSHPZH ofron shërbimet e testimit dhe këshillimit për HIV falas duke ruajtur anonimatin dhe konfidencialitetin. Ju mirëpresim në qendrën tonë për informacion, testim dhe mbështetje! Për më shumë informacione telefononi në numrat: Cel: 355 68 313 4081 / + 355 4 2251 475 Ose lexoni këto botime për të rinj Keni dëshirë të testoheni për

Details
Gazetarët, informimi dhe bashkëpunimi për shëndetin seksual dhe riprodhues
Image 8 Nëntor, 2022 Blogu,IPPF,Publikime,Te rejat Durim Tabaku

Në datën 7 Nëntor 2022 u zhvillua workshopi me praninë e 10 gazetarëve në sallën COD në Kryeministri me qëllim prezantimin gjetjeve të studimit “Qasja e të rinjve në informacion, edukim dhe kujdes ndaj shëndetit seksual dhe riprodhues në Shqipëri gjatë pandemisë së Covid-19.” Ky workshop kishte si qëllim edhe rritjen e ndërgjegjësimit në të

Details
Vlerësimi i Nevojave për Barazinë Gjinore
Image 19 Korrik, 2022 Publikime,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Vlerësimi i Nevojave për Barazinë Gjinore me fokus te të rinjtë në nevojë, akses në shërbimet bazë, përfshirë dhunën seksuale dhe me bazë gjinore në njësitë administrative Velipojë dhe Shirgjan Qëllimi i këtij studimi ishte marrja e një pasqyre të përgjithshme të situatës së barazisë gjinore në njësitë administrative vendore Velipojë dhe Shirgjan me fokus

Details
Konferenca Kombëtare e QSHPZH: Më shumë punë me politikat SHSR, veprimtaritë, dhe angazhimin e të rinjve
Image 8 Qershor, 2022 Blogu,IPPF,Publikime,Qendra Aulona,Qendra Rinore “PO”,Qendra Trokitja,Te rejat Durim Tabaku

Më 7 qershor 2022, Qendra shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH) organizoi Konferencën Kombëtare «Qasja e të rinjve në informacion, edukim dhe kujdes ndaj shëndetit seksual dhe riprodhues (SHRS) në Shqipëri gjatë kohës Covid-19», ku u prezantuan gjetjet dhe rekomandimet e këtij studimi të ndërmarrë në kuadër të Projektit trevjeçar “Zëri i të Rinjve, Zgjedhjet

Details
QASJA E TË RINJVE NË INFORMACION, EDUKIM DHE KUJDES PËR SHËNDETIN SEKSUAL DHE RIPRODHUES NË SHQIPËRI GJATË COVID-19
Image 6 Qershor, 2022 Blogu,IPPF,Publikime,Te rejat Durim Tabaku

Në kuadër të Projektit trevjeçar “Zëri i të Rinjve, Zgjedhjet e të Rinjve”, Federata Ndërkombëtare e Planifikimit Familjar (IPPF-EN) ka kryer këtë studim si fazë fillestare të një projekti dy-vjeçar (2021–2023) të financuar nga programi “Merck for Mothers”, i cili synon të ofrojë kontributin e vet si për shërbime SHSR më të aksesueshme dhe më

Details
QASJA E TË RINJVE NË INFORMACION, EDUKIM DHE KUJDES PËR SHËNDETIN SEKSUAL DHE RIPRODHUES NË BALLKANIN PERËNDIMOR GJATË COVID-19
Image 6 Qershor, 2022 Blogu,IPPF,Publikime,Te rejat Durim Tabaku

Ky raport hulumtimi synon të japë një pamje më të qartë të ndikimit të pandemisë në shëndetin seksual dhe riprodhues dhe te të drejtat e të rinjve. Në të jepen gjetjet e studimit të kryer nga dhe mes të rinjve në pesë vende të Ballkanit. Ai dokumenton nevojat dhe përvojat e shëndetit seksual dhe riprodhues

Details