Kategori: Blogu

Kategori: Blogu

Në kushtet e COVID-19 kujdesi për ndëprerjen e shtatzënisë
Image 12 Qershor, 2020 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Në kushtet e COVID-19 kujdesi për ndëprerjen e shtatzënisë është zvogëluar dhe gratë dhe vajzat kanë gjithnjë e më pak qasje në shërbimet jetike të shëndetit seksual dhe riprodhues duke përfshirë dhe ndërprerjen e shtatzënisë. Në këto kushte aksesi në abortin medikal është shumë i rëndësishëm për të gjitha gratë dhe vajzat që marrim vendimin

Details
Asgjë e re, asgjë e vjetër
Image 11 Qershor, 2020 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Përjetimet e Klevisit, person që jeton me HIV në Shqipëri, aktivist pranë Qendrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin. “Asgjë e re” Historia e një personi që jeton me HIV

Details
“Ne kërkojmë më shumë” Home 2019 October 7
Image 11 Qershor, 2020 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

“Ne kërkojmë më shumë” është një broshurë udhëzimi për avokimin mbi Edukimit Seksual te të rinjtë.Ky udhëzues është dizenjuar për të rinjtë, të cilët duan të përmirësojnë edukimin seksual, që ofrohet në shkollat e tyre, qytetet ose shtetet.Ky udhëzues është shkruar nga Federata Ndërkombëtare e Planifikimit Familjar (IPPF), me mbështetjen e një grupi pune pjesë

Details
Unë vendos për veten
Image 11 Qershor, 2020 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Fletëpalosje informuese rreth metodave moderne kontraceptive. Kjofletëpalosje është hartuar nga QSHPZH dhe mbështetur nga UNFPA Albania ACPD fletepalosje “Unë vendos për veten” Download

Details
BASHKOHUNI ME NE! T’I JAPIM FUND DHUNËS NDAJ GRAVE E VAJZAVE!
Image 10 Qershor, 2020 Blogu,Publikime,Te rejat zNJBMyJz7D

Materiale për dhunën me bazë gjinore- këto materiale përmbajnë informacione rreth dhunës më bazë gjinore, kuadrit ligjor dhe shërbimet që mund të marri një grua/vajze e dhunuar. Fletepalosje “Kunder dhunes” Download Fletepalosje “Une zgjedh te jetoj pa dhune Download

Details
Fletpalosje “Unë zgjedh TË JETOJ PA DHUNË”
Image 10 Qershor, 2020 Blogu,Publikime zNJBMyJz7D

Eliminimi i dhunës ndaj grave përfshin fuqizimin e tyre për të avokuar për të drejtat e tyre,për të marrë vendime për jetën e tyre, si dhe për të marrë pjesë në jetën e komuniteteve të tyre. Fletepalosje “Unë zgjedh TË JETOJ PA DHUNË” Download

Details
Pershtypje nga sesionet informuese ne shkollat e bashkise Lezhe mbi policimin ne komunitet
Image 10 Qershor, 2020 Blogu,Te rejat zNJBMyJz7D

Përshëndetje Unë jam Ela dhe jam në klasën e 9. Sot në shkollën tone mësuesja na tha se do të takoheshim me policin e zonës ku ndodhet shkolla jonë. Ne klasë të gjithë u trembëm: mos ndoshta ka marrë ndonjeri nga djemtë e klasës gjëra pa leje? Mos e kanë parë Edonin duke pirë cigare?

Details
Unë sot jam një nga vullnetarët e Qendrës Rinore PO…
Image 10 Qershor, 2020 Blogu,Qendra Rinore “PO”,Te rejat zNJBMyJz7D

Një ditë të zakonshme duke u kthyer nga shkolla në shtëpi sëbashku më vëllain tim të vogël, duke pritur në stacionin e autobusit mua frua një burrë i cili më shikonte në sy gjatë gjithë kohës. Autobusi kishte shumë njerëz dhe kështu të gjithë njerëzit qëndronin shumë të afruar më njëri tjetrin. Duke u mbajtur

Details
A munden të rinjtë të luftojnë stigmën ndaj abortit?!
Image 10 Qershor, 2020 Blogu,Publikime,Qendra Aulona,Qendra Rinore “PO”,Qendra Trokitja,Te rejat zNJBMyJz7D

Lejla 17 vjeç, nga një fshat i Tiranës, nga një lidhje një vjeçare mbeti shtatzënë. Sapo e mori vesh partneri i saj u largua duke e lënë të vetme pa asnjë zgjidhje. E rrethuar nga frika ndaj prindërve dhe shoqërisë, mentaliteti dhe diskriminimi, ajo vendosi të abortonte në fshehtësi, tek dikush ku nuk do ta

Details
Çfarë është më vështirë , kur të thotë mjeku: “Zonjë ju keni edhe pak vite jetë” apo thjesht të bësh një vizitë?
Image 10 Qershor, 2020 Blogu,Publikime,Qendra Aulona,Qendra Rinore “PO”,Qendra Trokitja,Te rejat zNJBMyJz7D

Eliana është nënë e tre femijve, ajo jeton në Vlorë, një qytet në jug të Shqipërisë. Në familjen e tyre punon vetëm bashkëshorti i saj. Ajo është e ndërgjegjshme se gjendja ekonomike e saj është një pengesë për tu kujdesur më shumë për shëndetin. Shumica e trajtimeve referohen në kryeqytet, në Tiranë, ose në klinika

Details