POSTIMET MË TË FUNDIT

Tryezë diskutimi në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Gjatë Dhjetorit, 2023 në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u zhvillua tryeza e diskutimit për prezantimin e gjetjeve dhe rekomandimeve për implementimin e Dokumentit Politik për Moshimin dhe Planin e Veprimit 2020-2024. Takimi u hap nga zëvendës Ministrja e Shëndetësisë znj. Denada Seferi. Në vijim u prezantua monitorimi i planit të veprimit nga dy

Details
Vizitë në Qendrën Ditore të të Moshuarve nga Kryetari i Bashkisë Vlorë, z. Ermal Dredha.
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Falenderojmë Kryetarin e Bashkisë Vlorë, z. Ermal Dredha për vizitën dhe kontributin e tij në Qendrën Ditore të të Moshuarve.Kjo qendër është ngritur nga ACPD në bashkëpunim me Bashkinë Vlorë, me financimin dhe mbështetjen e vazhdueshme të UNFPA.

Details
Mbledhje e grupit të punës për platformën ViC – Universiteti i Elbasanit
Image 14 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Në datën 19 Dhjetor ACPD, me mbështetjen e UNFPA, organizoi mbledhjen e grupit të punës për platfromën ViC në ambientet e Universitetit të Elbasanit.Pjesëmarrës në këtë takim ishin Zv/ Rektoria, përfaqësuesja e Departamentit të FSHMT, IT e Universitetit të Elbasanit, Përfaqësues nga UNFPA dhe ACPD. 🖋️Ky takim synoi përcaktimin e hapave të mëtejshëm që duhet

Details
Monitorim i Mbledhjeve të Komisioneve të Këshillit Bashkiak
Image 6 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare per Popullsinë dhe Zhvillimin në kuadër të projektit “Financimi i qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër- Buxhetimi i përgjigjshëm gjinor për të trajtuar situatat e krizave dhe emergjencat monitoroi Mbledhjet e Komisioneve të Këshillit Bashkiak.Qëllimi i monitorimeve të Mbledhjeve të Komisioneve të Këshillit Bashkiak është vlerësimi mbi sesi janë përdorur fondet buxhetore në kontekstin gjinor.

Details
Trajnim i mbajtur nga ‘Akademia Amerikane e Pediatrisë’ – 11-15 Dhjetor 2023
Image 6 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

ACPD pati kënaqësinë të organizonte në datat 11-15 Dhjetor, 3 cikle trajnimesh të mbajtura nga “Akademia Amerikane e Pediatrisë” me tematika : “Të ndihmojmë të voglin të marrë frymë” dhe “Reanimimi neonatal”, me mbështetjen e LDSC dhe UNFPA. Me rreth 150 pjesëmarrës, këto trajnime kishin në fokus mjekë dhe infermierë, dhe kishin për qëllim përmirësimin

Details
Takim mbi Shërbimet e Integruara për Moshën e Tretë
Image 6 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Më 11 Dhjetor 2023 u realizua nga ACPD me mbështetjen teknike dhe financiare të UNFPA dhe ILO, një tryezë diskutimi me përfaqësues të: Bashkive Tiranë, Klos, Durrës, Kolonjë, Vlorë, Gjirokastër dhe Librazhd, mbi Shërbimet e Integruara për Moshën e Tretë dhe shtrirjen e mundshme të një projekti mbi këtë target grup në bashkëpunim me njësitë

Details
Takim mbi mbarëvajtjen e ‘Programit Kombëtar të Depistimit të Kancerit të Qafës së Mitrës’
Image 6 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Gjatë muajit Dhjetor u zhvillua takimi mbi mbarëvajtjen e “Programit Kombëtar të Depistimit të Kancerit të Qafës së Mitrës”. Ky aktivitet u organizua nga Instituti i Shëndetit Publik me mbështetjen e ACPD dhe UNFPA .Të pranishëm ishin mbi 40 koordinatorë të këtij programi në nivel të NJVKSH. Nën drejtimin dhe moderimin e dr. Alban Ylli

Details
Në ambientet e Iliria Boutique Hotel, në datën 1 Dhjetor, ACPD organizoi një tryezë diskutimi me grupin e punës për insitucionalizimin e platformës ViC.
Image 6 Shkurt, 2024 Publikime zNJBMyJz7D

Kjo platformë vjen në formën e një website online të ideuar për të trajnuar punonjësit e shëndetit mbi Çështje të Planifikimit Familjar, financuar nga UNFPA. Në takim ishin prezent përfaqësues të Ministrisë së Shëndetësisë, Departamenti ligjor; Universiteti Elbasan; përfaqësues të telemedicinës, përfaqësues të Agjensisë së Sigurimit të Cilësisë së Kujdesit Shëndetësorë, përfaqësues të UNFPA dhe

Details
Mundësi Bashkëpunimi: Ekspert në monitorinim e analizën gjinore të Buxheteve Bashkiake
Image 13 Dhjetor, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QShPZh) kërkon të angazhojë një konsulent/etë jashtëm të buxhetimit gjinor për projektin “Financimi i qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër-Buxhetimi i përgjegjshëm gjinor për të trajtuar situatat e krizave dhe emergjencat” Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH) është një organizatë jofitimprurëse,e themeluar në janar të vitit 1993, e cila punon

Details
Monitorimi i takimeve për këshillimin me publikun për diskutimin e Projektbuxhetit 2023 dhe programit Buxhetor afatmesëm 2024-2026, të Bashkisë Shkodër.
Image 11 Tetor, 2023 Publikime zNJBMyJz7D

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin në kuadër të projektit “Financimi i qëndrueshëm në Bashkinë Shkodër-Buxhetimi i përgjigjshëm gjinor për të trajtuar situatat e krizave dhe emergjencat” nisi monitorimet e takimeve me komunitetin për realizimin e buxhetimit me pjesëmarrje në Bashkinë Shkodër. Takimet u mbajtën më 10 Tetor 2023 pranë Njësisë Administrative Rrethina, Pult, Shalë

Details