Kategori: Te rejat

Kategori: Te rejat

QSHPZH – Testim dhe këshillim falas për HIV
Image 1 Dhjetor, 2022 Blogu,IPPF,Publikime,Qendra Rinore “PO”,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

QSHPZH ofron shërbimet e testimit dhe këshillimit për HIV falas duke ruajtur anonimatin dhe konfidencialitetin. Ju mirëpresim në qendrën tonë për informacion, testim dhe mbështetje! Për më shumë informacione telefononi në numrat: Cel: 355 68 313 4081 / + 355 4 2251 475 Ose lexoni këto botime për të rinj Keni dëshirë të testoheni për

Details
1 DHJETORI, DITA NDËRKOMBËTARE KUNDËR HIV/AIDS
Image 1 Dhjetor, 2022 Blogu,IPPF,Qendra Aulona,Qendra Rinore “PO”,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, me mbështetjen e UNFPA-se dhe IPPF-së, bashkohet për të rritur ndërgjegjësimin dhe për të treguar mbështetjen për personat që jetojnë me HIV. Sesione informuese për të gjithë individët në lidhje me shëndetin seksual riprodhues me anë të një sërë aktivitetesh në shkollën 9-vjeçare 28 Nëntori dhe universitetet në Tiranë,

Details
IPPF – 70 VJET KUSHTUAR SHËNDETIT SEKSUAL DHE RIPRODHUES
Image 30 Nëntor, 2022 Blogu,IPPF,Te rejat Durim Tabaku

Federata Ndërkombëtare e Planifikimit Familjar (IPPF), organizata më e madhe në botë për shëndetin dhe të drejtat seksuale dhe riprodhuese (SRHR), festoi ditëlindjen e saj të 70-të më 25-30 nëntor 2022 në Bogota, Kolumbi. Në Asamblenë e Përgjithshme mori pjesë edhe Drejtoresha Ekzekutive e QSHPZH-së, Dr. Elona Hoxha Gjebrea. IPPF u themelua në vitin 1952

Details
Përgjegjësitë e përbashkëta për realizimin e Planit Kombëtar të Veprimit mbi Moshimin 2020-2024
Image 18 Nëntor, 2022 Blogu,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Vijojnë trajnimet me mbështetjen e Fondit për Popullsinë të Kombeve të Bashkuara (UNFPA), dhe në partneritet me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale në njësitë administrative Tiranë dhe Durrës. Nëpërmjet zbatimit të këtij Plani synojmë të arrijmë sigurimin e rritjes me një vit shtesë të jetëgjatësisë së shëndetshme në Shqipëri, përgjysmimin e varfërisë te personat

Details
“Hackathon”, projekt i ri i për të rinjtë nga QSHPZH
Image 17 Nëntor, 2022 Blogu,Te rejat Durim Tabaku

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH – ACPD) me mbështetjen e Tirana European Youth Capital ‘22, Kongresit Rinor Kombëtar, dhe Bashkisë së Tiranës ka zhvilluar sot trajnimin e parë dy-ditor online. Ky trajnim u mentorua nga ekspertë italianë, Andrea Alfieri, Alberto Giusti, Alberto Briatico, Giulia Sironi, dhe Livia Caruso, ku u gërshetuan sesione informuese

Details
Forcimi i marrëdhënieve të QSHPZH-së me YSAFE
Image 10 Nëntor, 2022 Blogu,IPPF,Qendra Rinore “PO”,Te rejat Durim Tabaku

Vizitë e përfaqësueses së IPPF në zyrat e QSHPZH-së Sot  patëm diskutime shumë konstruktive në zyrat tona me përfaqësuesen e  YSAFE-it, Alice Brito, përfaqësuese e Associação para o Planeamento Familiar (APF), Shoqata Anëtare e Federatës Ndërkombëtare të Planifikimit Familjar (IPPF). Në këtë takim ishin të pranishëm, Drejtorja Ekzekutive e Qendrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin

Details
Gazetarët, informimi dhe bashkëpunimi për shëndetin seksual dhe riprodhues
Image 8 Nëntor, 2022 Blogu,IPPF,Publikime,Te rejat Durim Tabaku

Në datën 7 Nëntor 2022 u zhvillua workshopi me praninë e 10 gazetarëve në sallën COD në Kryeministri me qëllim prezantimin gjetjeve të studimit “Qasja e të rinjve në informacion, edukim dhe kujdes ndaj shëndetit seksual dhe riprodhues në Shqipëri gjatë pandemisë së Covid-19.” Ky workshop kishte si qëllim edhe rritjen e ndërgjegjësimit në të

Details
Advokacia për Shëndetin Seksual e Riprodhues tek të Rinjtë
Image 21 Tetor, 2022 Blogu,IPPF,Qendra Rinore “PO”,Te rejat Durim Tabaku

Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin (QSHPZH) zhvilloi në datat 19 dhe 20 Tetor 2022, në mjediset e Qendrës “Po” trajnimin “Advokacia për Shëndetin Seksual e Riprodhues tek të rinjtë”, me pjesëmarrjen e 15 të rinjve. Ky trajnim pati si qëllim njohjen e të rinjve me konceptet kryesore të shëndetit seksual dhe riprodhues dhe aftësimin

Details
Sërish për temën e migrimit të të rinjve shqiptarë
Image 7 Tetor, 2022 Blogu,Te rejat Durim Tabaku

Të enjten në emisionin “Breaking Top News” të TV Top Channel Albania ishte e ftuar Dr. Elona Gjebrea Hoxha, Drejtoresha Ekzekutive e Qendrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, për të diskutuar për temën “Përse ikin shqiptarët?” Së bashku me panelistët e tjerë në cilësinë e ekspertëve, Dr. Gjebrea bëri një përshkrim të shkurtër të motiveve

Details
Jemi ende në kohë të frenojmë largimin e pakontrolluar të të rinjve
Image 29 Shtator, 2022 Blogu,Te rejat,UNFPA Durim Tabaku

Drejtoresha Ekzekutive e Qendrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, Dr. Elona Gjebrea Hoxha, mori pjesë në një bisedë televizive në Emisionin “Now me Erla Mëhillin – Demokraci mbi gomone” në televizionin EuroNews Albania. Dr. Gjebrea bëri një panoramë të problematikave që lidhen me lëvizjen e lirë, largimin e të rinjve, veçanërisht ata të edukuar dhe

Details