• Qendra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin pjesë e Delegacionit Shqiptar në Samitin Global ICPD +25, Nairobi - Kenia
 • Deklarata e Qendrës Shqipatare për Popullsinë dhe Zhvillimin në Samitin ICPD +25 në Nairobi, Kenia
 • Takimi konsultues për rishikimin në përmirësimin e Ligjit të Shëndetit Riprodhues udhëhequr nga ekspertja Znj. Valentina Leskaj
 • Trajnimi i ofruesve të shërbimit të kujdesit shëndetësor në maternitet “Të ndihmosh të voglin të mbijetojë. Kujdesi bazë për të voglin”
 • Kujdes Shëndetësor për grupet në nevojë – Qendra “Po”, Tiranë
 • Tryeza e rrumbullaktë në kuadër të “ Java Europiane për parandalimin e kancerit të qafës të mitrës”
 • Ne jemi për riprodhimin e lirë, drejtësinë dhe autoniminë e vajzave dhe djemve, grave dhe burrave dhe familjeve
 • Grupi Rinor pjesë e projektit "Aktivizimi i të Rinjve për të luftuar stigmën ndaj ndërprerjes së shtatzënisë (YATAS)"
 • “Policimi në shërbim të komunitetit për trajtimin dhe parandalimin e rasteve të dhunës në Bashkinë Lezhë” – mbështetur nga Agjencia Ndërkombëtare Suedeze për Zhvillim dhe Bashkëpunim
 • Takimi informues me partnerët në Vlorë në kuadër të Qendrës Burimore për organizatat e shoqërisë civile – financuar nga Partnerët Shqipëri

POSTIMET TONA MË TË REJA

 • Gazeta e e Qendres Burimore per Shoqerine Civile
  / Komentet te Gazeta e e Qendres Burimore per Shoqerine Civile Janë të Mbyllura / Te rejat - Kjo gazetë, është një publikim tremujor që pasqyron aktivitetet e Qendrës Kombëtare Burimore dhe zhvillimet më të fundit në sektorin e shoqërisë civile në Shqipëri, mundësitë për financim, rritje kapacitetesh e rrjetëzim për OShC-të si dhe informacione të tjera relevante nga rajoni e më gjerë. - Qendra Kombëtare Burimore për Shoqërinë Civile në Shqipëri

  Details
 • Trajnimi: “Aftësitë Bazë Jetësore” dhe “Punësueshmëria”
  / Komentet te Trajnimi: “Aftësitë Bazë Jetësore” dhe “Punësueshmëria” Janë të Mbyllura / Te rejat Përfundon me sukses cikli i traj nimeve 12-ditore të grupit të tretë dhe të katërt të të rinjve të përfshirë në projektin: “Rritja e mundësive për integrim në tregun e punës të të rinjve dhe familjeve në vështirësi ekonomike– YEEP Vlora”, duke e çuar në 54 numrin e të rinjve përfitues nga ky projekt. Të rinjtë u

  Details
 • Consultancy to improve access of young vulnerable people to SRHR services
  / Komentet te Consultancy to improve access of young vulnerable people to SRHR services Janë të Mbyllura / Te rejat Research Consultancy to generate evidence and ideas on what policy- and decision-makers from 5 Balkan countries (Albania, BiH, Bulgaria, Kosovo and N-Macedonia) could do to improve the access of young vulnerable people to SRHR services, information and education during and beyond crisis.
Load More Text

QENDRA SHQIPTARE PËR POPULLSINË DHE ZHVILLIMIN

Lexo me shume . . QSHPZH është anëtare e Federatës Ndërkombëtare të Planifikimit Familjar (IPPF) që nga viti 1996 dhe e akredituar nga kjo organizatë. QSHPZH shërben si sekretariat i Grupit Parlamentar shumë-partiak për Popullsinë dhe Zhvillimin në Shqipëri, një grup anëtar i Forumit Parlamentar Evropian për të Drejtat Seksuale dhe Riprodhuese. Organizata ka krijuar partneritet afatgjatë me Fondin e Kombeve të Bashkuara për Popullsinë në Shqipëri (UNFPA), UNICEF, UNWOMEN, Bankën Botërore, Komisionin Europian, USAID, SEATS, Save the Children, Womankind WorldWide, Qendrën Ndërkombëtare Olof Palme, NOVIB, disa ambasada të huaja të akredituara në vend etj. QSHPZH është pjesë e disa rrjeteve kombëtare, rajonale dhe ndërkombëtare duke përfshirë Rjetin e Europës Qendrore dhe të Europës Lindore për Shëndetin Seksual dhe Riprodhues dhe të Drejtat (ASTRA), Qendrën e UNESCO-s për Gratë dhe Paqen në Vendet e Ballkanit, Rrjetin e Monitorimit të Dhunës me Bazë Gjinore; Rrjetin e Shëndetit Seksual dhe Riprodhues; Rrjetin HIV/AIDS; Rrjetin Zëri i të Rinjve, etj. Rrjeti Kombëtar i të Rinjve, Kongresi Kombëtar Rinor etj.

QENDRAT TONA

PUBLIKIMET TONA

MBULIMI UNIVERSAL SHËNDETËSOR DHE SHËNDETI SEKSUAL DHE RIPRODHUES

Posteri Mbulimi Universal Shëndetësor dhe Shëndeti Seksual dhe Riprodhues është krijuar për të përshkruar kontekstin kombëtar në lidhje me Read More

ATLASI I POLITIKAVE TË PARANDALIMIT TË KANCERIT TË QAFËS SË MITRËS

Atlasi i politikave të parandalimit të kancerit të qafës së mitrës krahason politikat e shteteve evropiane për parandalimin e kancerit të qafës së mitrës Read More

ANKETA E PARTNERËVE TË IPPF RRJETI EUROPIAN

Anketa e Partnerëve të IPPF Rrjeti Europian: Legjislacioni i Abortit dhe Zbatimi i tij në Evropë dhe Azinë Qendrore” shikon legjislacionin përkatës në 42 vende, por në mënyrë thelbësore ai Read More

PUBLIKIM GJITHËPËRFSHIRËS PËR SHËNDETIN SEKSUAL DHE RIPRODHUES DHE TË DREJTAT

Raporti është një përmbledhje koherente e situatave të 14 vendeve në lidhje me abortin, kontracepsionin, Read More

PARTNERËT TANË

Partnerët me të cilët ne punojmë
 
sqAlbanian
en_USEnglish sqAlbanian