Category: Blog

Category: Blog

Puna me organizatat e shoqerisë civile ka qenë dhe vazhdon të jetë një sfidë në vetvete
Image Blog

Puna me organizatat e shoqerisë civile ka qenë dhe vazhdon të jetë një sfidë në vetvete. Përtej angazhimeve të përditshme në përputhje me misionin dhe objektivat e sejcilës nga organizatat, është e nevojshme që organizatat e shoqërisë civile të ushqehen me informacione të përditësuara lidhur me fokusin e punës, lidhur me thirrjet për projekt propozime,

Details
“Cherchez la femme” no mo’
Image Blog

Arjon Taipi 19 years old, Tirana Studying “Marketing” ACPD’s volunteer “Cherchez la femme” no mo’ This sexist expression finds usage in today’s conversations significantly. Well maybe not exactly the French one but different adaptions and translations still find place in slangs. In Albania for example, whoever was raised with movies

Details
ESSAY Dhuna
Image Blog

Frida Keqa 22 years Old from Tirana, MSc, Administration of Social Services ACPD’s Volunteer Sitting in front of reality like in front of a movie… And since we are lazy, cowardly and unconscious, let's deal with what comes in front of us… for example with women. Let's join the crowd with comments, likes and insults. Let's try it like some patriarchal expressions

Details
Enabling Comprehensive Sexuality Education through online platforms in the pandemic situation COVID – 19
Image Blog

Due to the pandemic situation of COVID-19, all schools in Albania were closed and a second Government decision to reopen them is expected. However, despite the many difficulties and challenges encountered during this situation, young people and teachers continued the learning process through online platforms. Throughout this situation, the Albanian Center for Population and Development has continued to implement programs and activities of of the projects through online platforms.

Details
Impressions from the info sessions with pupils at school in Lezha municipality on community policing
Image Blog

This morning our teacher told us that the police officer in our school area would like to meet with us. All of us were scared: what if any of the boys had stolen something? What if Edon was caught smoking? What if the police know about the weird boys who stick behind the school gate looking at us strangely?

Details
Pyetesor lidhur me Vlerësimin e mendimeve dhe ndjesive rreth mesazheve të përdorura në fushën e shëndetit seksual dhe riprodhues (ShSR).
Image Blog

Ju ftojme te ndani me ne mendimet tuaja per mesazhet e perdorura, duke dedikuar 5 minuta plotesimit te pyetesorit te meposhtem: Klikoni ketu per te plotesuar pyetesorin!

Details
“Ti di gjithçka rreth asaj që do të ndodhë por çështja është se ti mendon se kjo gjë nuk do të të ndodhi ty…”
Image Blog

Ada Xh., 18 vjeç, është gjashtë javë shtatzënë dhe sapo ka qenë për një konsultë në qendrën PO në Tiranë. Ajo po planifikon të kryej një abort sa më shpejt që të jetë e mundur. “Ndihesha e tmerruar kur kuptova se isha shtatzënë. Ndihesha vërtet e sëmurë dhe kisha një shije të hidhur në gojën

Details
Unë sot jam një nga vullnetarët e Qendrës Rinore PO…
Image Blog

Një ditë të zakonshme duke u kthyer nga shkolla në shtëpi sëbashku më vëllain tim të vogël, duke pritur në stacionin e autobusit mua frua një burrë i cili më shikonte në sy gjatë gjithë kohës. Autobusi kishte shumë njerëz dhe kështu të gjithë njerëzit qëndronin shumë të afruar më njëri tjetrin. Duke u mbajtur

Details
Can young people fight the abortion stigma?!
Image Blog

Lejla 17 vjeç, nga një fshat i Tiranës, nga një lidhje një vjeçare mbeti shtatzënë. Sapo e mori vesh partneri i saj u largua duke e lënë të vetme pa asnjë zgjidhje. E rrethuar nga frika ndaj prindërve dhe shoqërisë, mentaliteti dhe diskriminimi, ajo vendosi të abortonte në fshehtësi, tek dikush ku nuk do ta

Details
Çfarë është më vështirë , kur të thotë mjeku: “Zonjë ju keni edhe pak vite jetë” apo thjesht të bësh një vizitë?
Image Blog

Eliana është nënë e tre femijve, ajo jeton në Vlorë, një qytet në jug të Shqipërisë. Në familjen e tyre punon vetëm bashkëshorti i saj. Ajo është e ndërgjegjshme se gjendja ekonomike e saj është një pengesë për tu kujdesur më shumë për shëndetin. Shumica e trajtimeve referohen në kryeqytet, në Tiranë, ose në klinika

Details
en_USEnglish
sqAlbanian en_USEnglish