Category: Publikime

Category: Publikime

Metoda kontraceptive modern- Dispozitivi Intra Uterin/ DIU
Image PUBLICATIONS

Dispozitivi Intra Uterin/ DIU Dispozitivi Intra Uterin i quajtur DIU, aparati, spiralja, tubi, sterilja, është një tub i vogël elastik, i cili vendoset në mitër nëpërmjet vaginës nga një mjek i specialuzuar. DIU të mbron nga një shtatzëni e paqëllimshme për një kohë të gjatë, që sipas llojit të DIU shkon 10-12 vjet…..

Details
Metoda kontraceptive moderne- Kontraceptivi i urgjencës
Image PUBLICATIONS

Metoda kontraceptive moderne Kontraceptivi i Urgjencës është menduar për përdorim emergjent (prandaj quhet dhe kontracepsioni i urgjencës) në situata pas një mardhënie seksuale si: kur nuk janë përdorur kontraceptivët, kur ka dështim ose përdorim jo të saktë të tyre si çarje, rrëshqitje të prezervativit, harrimi i 3 ose më shumë pilulave kontraceptive orale të kombinuara

Details
Community policing
Image PUBLICATIONS

Në kushtet e situatës emergjente të pandemisë COVID -19 pothuajse të gjitha aktivitetet e organizatave të shoqërisë civile janë përkthyer në punë online përmes platformave të ndryshme. Një emision online me pjesëmarrjen e përfaqësuesve nga Drejtoria e Policisë Lezhë, Drejtoria Rajonale e Shëndetësisë, Zyra Arsimore Vendore, psikologe dhe nxënës nga shkollat e përfshira në projekt

Details
Pregnancy interruption Care under COVID – 19 pandemic
Image PUBLICATIONS

Në kushtet e COVID-19 kujdesi për ndëprerjen e shtatzënisë është zvogëluar dhe gratë dhe vajzat kanë gjithnjë e më pak qasje në shërbimet jetike të shëndetit seksual dhe riprodhues duke përfshirë dhe ndërprerjen e shtatzënisë. Në këto kushte aksesi në abortin medikal është shumë i rëndësishëm për të gjitha gratë dhe vajzat që marrim vendimin

Details
COVID19 and services provided at the Aulona Center, branch of Albanian Centre for Population and Development in Vlora - April 2020
Image PUBLICATIONS

COVID19 and services provided at the Aulona Center, branch of Albanian Centre for Population and Development in Vlora - April 2020

Details
"Youth Center “Po” in Tirana offers online services and consultations on Reproductive and Sexual Health free of charge for the whole community"
Image PUBLICATIONS

"Youth Centre “Po” in Tirana offers online services and consultations on Reproductive and Sexual Health free of charge for the whole community" For your concerns write to us in the message box on our Facebook page. Our staff will respond to your needs in time!

Details
Universal Healthcare Coverage and SRHR
Image PUBLICATIONS

Universal Healthcare Coverage and SRHR poster is designed to describe the national context in relation to Universal Health Coverage progress, and the work that Albanian Center for Population and Development is doing on the integration of Sexual and Reproductive Health and Rights within Universal Healthcare Coverage national plans.

Details
Cervical Cancer Prevention Policies Atlas
Image PUBLICATIONS

Cervical Cancer Prevention Policies Atlas compares policies of European states on cervical cancer prevention: primary prevention, secondary prevention and online information access. From 46 Countries analyzed, among the main findings are:

Details
en_USEnglish
sqAlbanian en_USEnglish