Takim rreth situatës së Kontracepsoinit në Shqipëri

Datë 22 Qershor, Qëndra Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, organizoi një takim i cili mblodhi një sërë aktoreësh të rëndësishëm për të diskutuar rrëth situatës së Kontracepsoinit në Shqipëri. Pjesë e rëndësishme e këtij takimi ishte

  • Znj. Marina Davidashvili, Përfaqësuese e European Parliamentary Forum on Population and Development,
  • Grupi Parlamentar për Popullsinë dhe Zhvillimin në Parlamentin Shqiptarë i udhëhequr nga Deputetja, Elona Gjebrea,
  • Përfaqësues nga Zyra e Fondite të Kombeve të Bashkuara për Popullsinë, UNFPA Albania,
  • Përfaqësues nga Instituti i Shëndetit Publik
  • Stafi i Qëndrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin.

Takimi u hap më fjalën përshëndetëse të Deputetes, Znj. Elona Gjebrea. Ajo shprehu angazhimin e grupit parlamentar për cështje që lidhen me aksesin në metodat moderne kontraceptive duke i bërë pjesë të axhendës së politikbërjes. Znj. Marina Davidashvili prezantoi edicionin e dytë të Atlasit mbi situatën e kontracepsionit në Europë. Znj. Miranda Hajdini, Insituti i Shëndetit Publik, foli rreth situatës së përdorimit të Kontraceptivëve në Shqipëri dhe Planifikimi Familjarë. Gjithashtu, Z.Andi Rabiaj, si pjesë e Bordit Ekzekutiv të Qëndrës Shqiptare për Popullsinë dhe Zhvillimin, foli rreth kontributit të QSHPZH në cështjet e Shëndetit Seksual dhe Riprodhues.

Përfaqësuesit në takim u shprehen njëzëri se do të angazhohen akoma me shumë duke ndërrmarë veprime konkrete reth rritjes së nivelit të përdorimit të metodave moderne kontraceptive, futjen e kësaj cështje në axhenden e politikbërësëve. Një rekomandim i rëndësishëm ishtë rivitalizimi i faqes së Web nga ISHP për të informuar komunitetin rreth metodave kontraceptive në  Shqipëri.

previous arrow
next arrow
Slider
"]
Takim rreth situatës së Kontracepsoinit në Shqipëri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top
Albanian Albanian English English
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram